O Merel

Ik ben Merel en ik hou van mooie dingen maken. Mijn perfecte dag? Ik begin met een brainstorm voor een illustratie, neem een telefoontje aan met feedback op een storyboard voor een animatie, exporteer de nu echt laatste versie van een logo en teken wireframes uit voor een website.

Ik word niet alleen blij van mooie dingen maken maar ook van ingewikkelde content/processen begrijpelijk en makkelijk maken. Dit kan het ontwerpen en testen van een applicatie zijn of het vertalen van een onderzoeksrapport naar een infographic. Enorme hoeveelheden aan interviews met gebruikers visualiseren in de vorm van een persona of iets in kaart brengen door bijvoorbeeld een customer journey map of een service blusprint te ontwikkelen.

Naast het maken van dingen vind ik het ook super leuk om dit aan andere te leren. Zo geef ik op verschillende basisscholen in Utrecht les in logo’s maken en website bouwen. Op het Gerrit Rietveld college geef ik een vak Magazine ontwikkelen.

Studie tot nu

cmd_tekengebied-1

Bachelor Communication and Media Design
Specialisatie User Experience Design

service_tekengebied-1

Doelgroepsonderzoek, customer journeys en persona’s ontwikkelen bij Ideate

community_tekengebied-1

Leer je buren kennen door het delen van eten. Ontwerpen van middelen om ontmoetingen te faciliteren bij Thuisafgehaald.

icoon1.1_tekengebied-1

Ontwikkelen van concepten, beelden, huisstijlen, print, digitaal, websites, animaties en illustraties voor verschillende opdrachtgevers.

icoon2_tekengebied-1

Faciliteren van workshops en lesprogramma’s op zowel basis-  als voortgezet onderwijs. Verschillende lessen zoals logo ontwikkeling, website bouwen en magazine maken.

Als ik niet aan het werk ben

In mijn vrije tijd ontspan ik mijn spieren bij de yoga, geniet ik van alles wat Utrecht te bieden heeft, teken ik priegelige tekeningen en ontdek ik de wereld.